Zomers dessin

Dessin_ZOMER_mycrocosmos_Lara Geeurickx

Ontwerp voor zomers textiel, hier op maat voor het canvas van een strandstoel (140 x 50 cm)

“Ontwerp een dessin voor een strandstoel”: een perfecte opdracht om de zomer mee te beginnen!

De trefwoorden op mijn prikbord waren: opgewekt, vintage, Scandinavisch, ritmisch. Gevouwen windmolens werden de inspiratie voor de basisvorm. Voor het patroon ging ik op zoek naar een opbouw die logisch is maar niet voorspelbaar, want optisch moest de beweging het winnen van de herhaling.

Ziehier het resultaat.

Het patroon is verkrijgbaar op canvas voor een strandstoel (zoals afgebeeld), maar kan ook op andere stoffen worden geprint voor meer interieur- en exterieurtoepassingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIYnamic Textiles: te zien tot 12 juni 2015

Onze eindproject-tentoonstelling DIYnamic Textiles is nog tot en met 12 juni 2015 te bezoeken in Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A in Leiden. Op weekdagen van 9 – 22 uur en op zaterdagen van 10 – 17 uur. Van harte welkom!

EXPO_mycrocosmos_metamorfose2_mei2015

Dessins uit de reeks ‘Metamorfose‘, geprint op verschillende mode- en interieurstoffen, en het bijbehorende procesboek zijn nog tot en met 12 juni te zien op de eerste etage van Het Leidse Volkshuis.

DIYnamic Textiles

 

homepage_openingsbeeld

Tussen wortels en wolken (detail), mixed media, 2014

Dit werk en andere rond het thema ‘metamorfose’ zijn te zien op de eindproject-tentoonstelling DIYnamic Textiles in Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A in Leiden.

De expositie maakt deel uit van het Textiel Festival en is geopend op woensdag 13 mei van 11 – 17 uur; op donderdag 14 en vrijdag 15 mei van 10 – 17 uur en op zaterdag 16 mei van 10 – 16 uur. Op deze dagen zijn de exposanten zelf aanwezig.

Daarna is de expositie nog te bezoeken tot en met 12 juni 2015.